Blog

  Alle posts in February 2012

  Sandy Dane Festival, 10e editie

  Geplaatst door Robbert van Rijsewijk op Wednesday 29 February 2012

  Op vrijdag 30 maart 2012 zal de 10e editie van het Sandy Dane Festival plaatsvinden in Podium De Meester in Almere. 

  Het begon allemaal op vrijdag 20 november 2009, toen Sandy Dane in haar eigen thuisstad haar allereerste festival in De Meester organiseerde met gastoptredens van Nina June, Krause en de Stud Muffins. Deze bewuste avond verliep dermate succesvol dat een vervolg niet mocht uitblijven.

  Dit werden er uiteindelijk véél meer en is het Sandy Dane festival inmiddels uitgroeid tot een vaste waarde binnen de Almeerse muziekscene.

  Onder meer mr. a balladeer, The Hype, Case Mayfield, Channah, Yori Swart, Future Presidents, ED, Hartog, Tangarine, Nikki, I Kissed Charles en The Crowns hebben – naast Sandy zelf – op het festival opgetreden.

  Hoog tijd voor een feestje dus, want het Sandy Dane festival is – met haar tiende editie – jarig (!) en iedereen is van harte uitgenodigd om dit heuglijke feit mee te komen vieren.

  Ditmaal zijn er optredens van:

  IN LA’KECH
  Vrij vertaald betekent deze Maya begroeting: “Ik ben jou en jij bent mij”, of “Ik ben een andere jij en jij bent een andere ik” en/of kortweg “Wij zijn één!”

  Dit Tilburgse gezelschap rond leadvocaliste Nienke Lohuis maakt muziek uit het hart: puur, breekbaar en emotioneel. Een warme mix van melancholie en gevoel van hoop, wat doet denken aan de mooie herfstliedjes van onder andere Laura Marling, Nina Kinert, Joni Mitchell, Ane Brun en First Aid Kit. Dit eerste optreden van de avond zou voor velen zomaar eens kunnen uitgroeien tot een ontdekking waar nog lang over nagepraat gaat worden.

  Op zijn mooist in stilte.

  www.myspace.com/lakechmusic 

  EON
  Tijd en ruimte voor aanstekelijke, puntige rockliedjes moet er natuurlijk óók zijn, en de nog jonge band EON voldoet geheel aan deze omschrijving. Deze band uit muziekstad Utrecht brengt een geluid dat aansluiting kan vinden bij alternatieve rockbands als The Killers, Elbow en Mutemath. Met bandleden afkomstig uit collectieven als Phinx, The New Shining, Waylon en Sounds Like Sander is er in elk geval genoeg podiumervaring aanwezig. Maar een spannende avond gaat het sowieso wel worden voor dit gezelschap, want EON maakt vanavond hun debuut met een eerste echte live show!

  Kan JIJ tenminste achteraf zeggen dat je erbij was...

  www.eontheband.com

  SANDY DANE
  De 25-jarige Almeerse singer-songwriter Sandy Dane behoeft eigenlijk weinig introductie voor diegenen die al een keer eerder bij haar festival in De Meester aanwezig waren. Haar eerste single ‘Peace, Love and Icecream’ leverde haar direct een radiohit en de nodige publiciteit op in 2008, en met de release van debuutalbum Beautiful and Ugly (Sony, 2010) en haar in eigen beheer uitgebrachte EP Down To The Battlefield (2011) vol aanstekelijke popliedjes met een vleugje country en vaak ook breekbare, vertederende ballads is haar trouwe fanschare sindsdien alleen maar gegroeid.

  Een voorliefde voor het spelen van intieme, geheel akoestische huiskamerconcerten (zowel nationaal als internationaal) met haar vaste gitaristen René van Mierlo en Bernard Gepken is er altijd wel gebleven, maar vanavond pakt ze als vanouds wederom uit met haar geliefde voltallige live band en straalt het speelplezier er weer zichtbaar vanaf.

  In 2012 werkt Sandy hard aan het schrijven van liedjes voor haar tweede studio album wat hopelijk snel het levenslicht zal zien.

  www.sandydane.nl 

  GERHARDT
  Een bekend gezicht uit de populaire festival, -en theaterband Beans & Fatback is Gerhardt Heusinkveld, maar ook onder zijn eigen naam opereert hij inmiddels al geruime tijd binnen het Nederlandse livecircuit.

  In een uitverkochte bovenzaal van de Amsterdamse poptempel Paradiso werd begin 2011 het mini-album ‘All Is There’ gepresenteerd; het begin van een ware zegetocht.

  De tot 3FM Serious Talent uitgeroepen Gerhardt speelde sindsdien met zijn live band op enkele bevrijdingsfestivals, Oerol, de zwarte Cross en werd tevens geselecteerd voor de Popronde waarmee hij in de laatste maanden van 2011 door heel Nederland tourde.

  Onlangs wist de band veel indruk te maken op Noorderslag 2012, en kijkt menig muziekliefhebber inmiddels halsreikend uit naar zijn langverwachte, volwaardige debuutalbum dat zéér binnenkort zal verschijnen.

  Vanavond komt hij hier met zijn band – een geweldig team van ervaren live muzikanten – alvast een uitgebreid voorproefje van geven.

  Menig hart in de zaal zal na afloop van deze 10e editie van het Sandy Dane festival twee maten groter worden.

   www.gerhardtmusic.com

  Aanvang om 20:30
  Eindtijd rond 23:30

  Kaarten kosten EUR 6,- (via De Meester en/of avondkassa op de dag zelf)
  Voor de liefhebbers zijn deze echter alvast te reserveren bij Sandy zelf (via Facebook, Twitter, etc.), voor EUR 5,-

  Let op (!): OP = OP

  © Sandy Dane 2023
  Algemene voorwaarden
  KvK: 51703513
  BTW nr.: 1991.06.885.B01