Blog

  Alle posts in December 2011

  Sandy Dane Festival, 9e editie

  Geplaatst door Robbert van Rijsewijk op Wednesday 14 December 2011

  Op vrijdag 20 januari 2012 zal de 9e editie van het Sandy Dane Festival plaatsvinden in Podium De Meester in Almere. 

  Het Sandy Dane festival is inmiddels uitgroeid tot een vaste waarde binnen de Almeerse muziekscene. In het verleden wist Sandy artiesten als Krause, mr. a balladeer, The Hype, Case Mayfield, Channah, Future Presidents, Tangarine en Nikki reeds vast te leggen voor een optreden in De Meester.

  Naast Sandy Dane zelf zijn er ditmaal optredens van:

  YORI SWART
  De prijzenkast in huize Swart wordt langzaam steeds voller, Naast de Grote Prijs van Nederland won ze ook al de SENA Pop NL Award en NH Pop Live. Swart is een singer-songwriter die popmuziek met een folky alternatief randje maakt. Tot haar grote inspiratiebronnen behoren Ani DiFranco, Fink, Jeff Buckley, Joni Mitchell, Fiona Apple en Wallis Bird. Haar warme stem, die uitermate geschikt is voor een felle uithaal waar nodig, maakt van haar concerten een genot om te bekijken. Naast de voorprogramma's voor Agnes Obel, Tim Knol, Wende Snijders en Anneke van Giersbergen kan Yori Swart ook heel goed op eigen benen staan. Hoe langer haar optredens, hoe beter natuurlijk.
  www.yoriswart.nl

  GERHARDT
  In een uitverkochte Paradiso bovenzaal werd begin 2011, tijdens een All Hearts Revue, het mini-album ‘All is There’ uitgebracht. Het begin van een ware zegetocht in 2011. Gerhardt stond met zijn band op o.a. bevrijdingsfestival Haarlem, bevrijdingsfestival Amsterdam, Oerol en de zwarte Cross. Werd geselecteerd voor de Popronde en verkozen tot Hollandse Nieuwe. Met als absolute kroon op het jaar een plek op Noorderslag 2012. Gerhardt bewijst hiermee dat je als independent artiest en een geweldig team heel ver kunt komen.
  www.gerhardtmusic.com

  THE CROWNS
  Gevormd in het hart van Amsterdam is The Crowns gebouwd rondom een gedeelde passie voor echte, handgemaakte muziek. De fundering bestaat uit bandleden Valentine (zang), Thomas (gitaar) en Alex (toetsen). Oorspronkelijk was de band vooral opgericht om op kleine schaal voor vrienden te spelen, maar al snel werd de band opgepikt door critici en luisteraars. Door deze positieve reacties besloot de band de muziek wat serieuzer op te pakken en werd er een, onafhankelijk, debuutalbum opgenomen. Previews werden op het eigen Youtube kanaal gezet en genereerden ruim een miljoen views. In de lente van 2011 werd de band aangevuld met Daan op de bass, Jose op de drums en Ram op de gitaar. Met deze nieuwe, complete formatie werd de eerste single uitgebracht die het meteen tot airplay op 3FM schopte. Inmiddels is de band klaar voor meer!

  Meer optredens, meer liedjes en meer airtime, te beginnen met het platspelen van De Meester!
  www.thecrownsmusic.com

  Aanvang om 20:00
  Eindtijd rond 23:30
  Entree deur: € 5,-

  Belangrijk: 16+, neem je ID mee

  © Sandy Dane 2023
  Algemene voorwaarden
  KvK: 51703513
  BTW nr.: 1991.06.885.B01